Hoe kies je de juiste maat smartwatch?

Hoe kies je de juiste maat smartwatch?

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartwatch, is het kiezen van het juiste maat smartwatch essentieel voor zowel comfort als functionaliteit. Maar hoe bepaal je welke maat het beste bij jouw polsomtrek past? Hoewel polsmaat een belangrijke factor is, zijn er ook andere aspecten waar je rekening mee moet houden om de perfecte maat voor jouw smartwatch te vinden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze factoren en tips geven om de juiste keuze te maken bij het kiezen van het formaat van jouw smartwatch.

Meet de grootte van je pols

Het is belangrijk om de grootte van je pols te meten voordat je een smartwatch aanbieding kiest. Om dit te doen, wikkel je een meetlint om je pols net onder het uitstekende bot aan de onderkant van je hand. Als de meetlint op je horloge zit, leg je de bovenkant van je hand op de tafel. Nu heb je goed zicht op de onderkant van je pols en kan je makkelijk het formaat van je pols aflezen.

Welke maat smartwatch bij je polsmaat?

Iedereen begrijpt dat kleine smartwatches beter bij kleinere polsen passen, maar hoe groot moet een smartwatch precies zijn? Hieronder kan je bij je polsmaat de meest geschikte maat smartwatch vinden.

PolsmaatSmartwatch diameterGeschikte horlogemodellen
Kleiner dan 15 cm28-34 mmKleinere modellen die er elegant uitzien
Tussen 15-17 cm34-40 mmModellen met goede balans tussen schermgrootte en draagbaarheid
Tussen 17-20 cm40-46 mmModellen met grotere wijzerplaat en stevigere behuizing
Groter dan 20 cmMeer dan 46 mmStoere en robuuste modellen bestand tegen zware omstandigheden

Dit zijn slechts algemene richtlijnen en persoonlijke voorkeuren kunnen verschillen. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de wijzerplaat en de band om ervoor te zorgen dat het horloge comfortabel aanvoelt en goed past bij de grootte van je pols.

Welke maat Apple watch?

Over het algemeen zijn de modellen van de Apple watch vrij basic. De behuizingen zijn basic, waardoor de smartwatch vooral veel ruimte biedt voor het scherm. Omdat de schermen allemaal vierkant zijn, nemen deze vaak wel veel ruimte in op je pols.

PolsmaatApple Watch Series 7Apple Watch SEApple Watch Series 6Apple Watch Series 3
Minder dan 15 cm40 mm40 mmNVTNVT
15-17 cm41 mm of 45 mm40 mm of 44 mm40 mm of 44 mm38 mm of 42 mm
17-20 cm41 mm of 45 mm44 mm44 mm38 mm of 42 mm
Meer dan 20 cm45 mm44 mm44 mmNVT

Welke maat Samsung smartwatch?

De Samsung smartwatches zijn rond en daarom kan je snel een iets groter formaat smartwatch nemen. Door de rondingen nemen deze minder ruimte in op je pols en is een maatje groter vaak niet zo een groot probleem.

Polsmaat Samsung Galaxy Watch 4Samsung Galaxy Watch 4 ClassicSamsung Galaxy Watch Active 2
Minder dan 15 cm40 mmNVT40 mm
15-17 cm40 mm of 44 mm42 mm of 46 mm40 mm of 44 mm
17-20 cm44 mm46 mm44 mm
Meer dan 20 cm44 mmNVTNVT

Welke maat Fitbit?

De fitbit smarwatches zijn smalle lange smartwatches die erg fijn zitten tijdens het sporten. Bij het formaat is het vooral belangrijk dat de hoogte van de Fitbit goed op je pols past en ook lekker zit.

PolsmaatFitbit Versa 3Fitbit Versa 2Fitbit Versa Lite
Minder dan 14 cm35 mm of 40 mmNVTNVT
14-18 cm40 mm40 mm40 mm
Meer dan 18 cm40 mm of 44 mm40 mmNVT

Andere factoren die de grootte van je smartwatch beïnvloeden

Naast de richtlijn van de polsmaat heeft er natuurlijk meer invloed op welke maat smartwatch goed zit en mooi bij je staat. Uiterlijke kenmerken kunnen namelijk een grote invloed hebben op hoe de smartwatch er daadwerkelijk uitziet en aanvoelt.

Iedere behuizing van een smartwatch is anders, zo hebben sporthorloges vaak een robuuster behuizing. Hierdoor voelt de horloge niet alleen groter aan, maar is deze vaak ook groter.

De band van het smartwatch is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste maat. Veel horloges hebben verstelbare bandjes, zodat je de maat kunt aanpassen aan de grootte van je pols. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de band comfortabel past en niet te strak of te los zit.