Beste stofzuiger huisdieren tegen dierenharen (2022)

Beste stofzuiger huisdieren tegen dierenharen (2022)

Het kiezen van de beste stofzuiger huisdieren voor haren van huisdieren is belangrijk voor het schoonhouden van je huis. Niet alleen dat, maar je kunt ook zorgen voor de gezondheid van iedereen in uw gezin, vooral degenen met bekende allergieën.

Een normale stofzuiger is daarbij vaak lang niet voldoende. Een aparte stofzuiger voor huisdieren is noodzakelijk en daarom hebben wij naast de beste huisdieren stofzuigers ook handige informatie die jij moet weten om een goede keuze te maken. Natuurlijk met de beste stofzuiger aanbiedingen zodat jij niet teveel betaald.

Waarom speciale stofzuiger voor dierenharen kopen?

Gewon stofzuigers zijn ontworpen om regulier stof en vuil op te zuigen. Helaas is dit vaak niet voldoende voor dierenharen. Zeker als deze dierenharen in bekleding of tapijten gaan zitten, dan kan een normale stofzuiger hier ontzettend veel moeite mee hebben. Daarnaast hebben veel stofzuigers voor huisdieren speciale filters om microscopische deeltjes uit het opgezogen vuil te verwijderen

Huisdierharen verschillen in veel gevallen met die van ons. Huisdierharen hechten zich veel vaster aan de ondergrond, zeker aan (be)kleding. Een standaard stofzuiger heeft vaak een vaste zachte borstel en zuigt enkel het vuil op dat in het gebied van de zacht borstel lost zit.

De beste stofzuiger huisdieren onderscheiden zich door:

  • Een veel betere zuigkracht, waardoor haren beter loskomen van de ondergrond.
  • Vuil wat niet loskomt van de ondergrond kan loskomen door de roterende borstel of hardere borstel die door het op en neer bewegen de dierenharen losmaakt.
  • Stofzuigers voor dierenharen hebben ook aanzienlijk verbeterde filtersysteem die efficiënter zijn in het verwijderen van huidschilfers van huisdieren uit de lucht die door het apparaat wordt uitgestoten.

Top 5 beste stofzuiger huisdieren

Iedereen zoekt naar de beste stofzuiger huisdieren, maar natuurlijk wel eentje die voldoet aan je eigen wensen. Daarom hebben wij stofzuigers geselecteerd die verschillen van elkaar zodat er voor ieder huishouden een geschikte goede stofzuiger te vinden is.

[topproduct description=’Door de draaiende borstel en sterke zuigkracht een goede stofzuiger tegen dierenharen.’ ean=”4002516067528″]

[topproduct description=’Een goede basisstofzuiger tegen dierenharen, zeker met het turbo-onderdeel worden alle dierenharen goed opgezogen’ ean=”7332543551347″]

[topproduct description=’Met de Bosch steelstofzuiger heb je een goede stofzuiger tegen dierenharen die tevens weinig ruimte inneemt’ ean=”4242005268979″]

[topproduct description=’Geen zin om steeds zelf te stofzuigen? Deze robotstofzuiger reinigt zonder problemen de vloer van dierenharen.’ ean=”5060629987248″]

Waarop letten bij het kopen van beste stofzuıger huisdieren

Dagelijks je huis stofzuigen tegen dierenharen kan soms erg vervelend zijn, maar zeker in de periodes van verharing is dat absoluut nodig. Een goede stofzuiger maakt dit een stuk eenvoudiger en daarvoor moet je op de volgende punten letten.

Grootte van je huis

Dit is een van de belangrijkste overwegingen waar je ooit over na moet denken. Grotere huizen hebben meestal grotere apparaten nodig met langere snoeren om het schoonmaakproces te versnellen. In principe zou een staande stofzuiger uw eerste keuze moeten zijn.

Als je in een kleiner huis woont, zal een grote stofzuiger veel plaats innemen. Bovendien is het verplaatsen van een groot apparaat in een krappe ruimte gewoon niet het handigst. Neem dus iets dat kleiner is. Handheld toestellen en ultra-draagbare toestellen zouden uitstekend moeten zijn.

Type vloer

Reinigers zijn speciaal ontworpen voor een bepaald soort oppervlak. Als je een relatief vlakke, gladde en vlakke vloer heeft, zoals hardhout, vinyl en laminaat, is zelfs een apparaat zonder borstel voldoende. Zorg ervoor dat het een krachtige zuigkracht heeft om al het vuil op te zuigen. Als je echter voornamelijk een tapijtvloer hebt, zou een apparaat met borstelhulpstukken in combinatie met een krachtige zuigkracht het je een stuk gemakkelijker moeten maken.

Snoerloos of met snoer?

Apparaten met snoer bieden je een consistente zuigkracht, zodat je in staat bent om alle haartjes, vuil en stof in uw huis effectief te verwijderen. Het nadeel is dat er altijd een stopcontact aanwezig moet zijn voor stroom. Dit kan in sommige huizen een probleem vormen, zorg dan voor een lang netsnoer.

Een snoerloze stofzuiger is handzaam en erg makkelijk in gebruik. Een nadeel is dat het vermogen veel van deze stofzuigers lager is, dit kan bij dierenharen opzuigen een probleem zijn. Daarnaast kan de accuduur een probleem vormen voor grote huishoudens.

Filters

Neem zoveel mogelijk een model met een geïntegreerd HEPA-filter, omdat dit helpt microscopische deeltjes uit het opgezogen vuil te verwijderen. Verschillende fabrikanten kunnen echter verschillende filtratiesystemen leveren. Het kan dus zijn dat je ze allemaal moet bekijken en een toestel moet kiezen dat je het beste schonere lucht kan geven.

Hulpstukken

Moderne stofzuigers voor huisdieren worden geleverd met een groot aantal hulpstukken. Het belangrijkste is echter het borstelmechanisme voor huisdieren. Je kunt het zien als vergelijkbaar met uw handhark, die veel beter is in het echt uittrekken van dierenharen die vastzitten in uw tapijten en andere bekleding. Andere hulpstukken die je zou kunnen overwegen zijn een spleetzuigmond, een verlengstuk, een afstofborstel, een bekledingshulpstuk, een matrashulpstuk, een hulpmiddel voor jaloezieën of plafondventilatoren, en verschillende borstels.

Soorten stofzuigers voor huisdierenhaar

Het type stofzuiger dat je nodig hebt, kan van verschillende dingen afhangen: de grootte van uw huis, de oppervlakken of voorwerpen die je moet schoonmaken, enzovoort. Om je te helpen bij uw keuze, volgen hier enkele van de meest voorkomende soorten stofzuigers.

  • Traditionele stofzuiger: De traditionele stofzuiger of ook wel Rechte stofzuigers zijn de stofzuigers met snoer en rollende losse bak. Het voordeel is dat deze vaak nog net iets krachtiger zijn als bijv steelstofzuigers en de stang vaak goed op hoogte instelbaar is. Perfect voor mensen met wat meer rugproblemen.
  • Steelstofzuiger: Dit type stofzuiger is perfecte voor huishoudens met minder ruimte of waar te weinig stopcontacten zijn. De steelstofzuiger werkt op basis van een accu en kan je makkelijk opladen. Tegenwoordig zijn ook deze stofzuigers voorzien van een goede motor om de dierenharen op te zuigen.
  • Stofzuiger zonder zak: Je zou denken dat dit met dierenharen niet handig is, maar door de goed filters en speciale technieken van vuil opvangen, is het geen probleem. Het grote voordeel is dat je enkel de bak hoeft te legen en klaar is kees.
  • Robotstofzuigers: Steeds meer huishoudens gebruiken dit soort stofzuigers. Je hoeft ze alleen maar aan te zetten en ze doen het werk uit zichzelf. Helaas zal de robotstofzuiger niet alles stofzuigen, dus moet je sommige plekken zelf ook af en toe stofzuigen. Bekijk hier alle robotstofzuiger aanbiedingen.

Er zijn veel manieren om de verharing van uw hond onder controle te houden. Maar schoonmaken met de beste stofzuiger voor dierenhaar blijft een van de meest effectieve manieren. Inzicht in de behoefte aan dergelijke apparaten is van cruciaal belang voor het bepalen van de beste stofzuiger voor hondenhaar die je nodig hebt voor uw huis.

Hoe vaak stofzuigen als je huisdieren hebt?

Hoe goed jij je huisdier ook borstelt, er zullen altijd losse haren te vinden zijn in je huis. Als je hond of kat haren verliest, is dagelijks stofzuigen geen overbodige luxe. Op deze manier heb je veel minder last van haren aan je kleding en is dit ook beter voor je gezondheid.

Leuk weetje, huishoudens zonder huisdier stofzuigen gemiddeld 5 uur en 15 minuten. Heb je wel een huisdier dan ligt dit gemiddelde al snel op minimaal 8 uur.

Kan je met een stofzuiger je huisdier zelf stofzuigen?

Stofzuigers zijn niet om je huisdier te stofzuigen. Sterker nog, de meeste honden en katten zijn bang voor de stofzuiger. Wil jij toch je huisdier stofzuigen let dan op dat de stofzuigermond zich niet vastzuigt aan de vacht.

Wat is een HEPA-filter?

High-Efficiency Particular Air of HEPA-filters zijn speciaal ontworpen met willekeurig en losjes in elkaar gevlochten vezels om deeltjes met een diameter van ten minste 0,2 micron te filteren. Hierdoor kan het een groot aantal luchtdeeltjes verwijderen.

Volgens sommige studies kan het zelfs tot 99,9% van de onzuiverheden in de lucht verwijderen, hoewel een meer aanvaardbaar cijfer ergens in de orde van 99,7 tot 99,8% zou liggen.