Top 10 beste inductie kookplaat voor 2023

Top 10 beste inductie kookplaat voor 2023

Opzoek naar de beste inductie kookplaat? Een inductiekookplaat is de afgelopen tijd een stuk populairder geworden. Niet gek met de stijgende gas- en energieprijzen. Koken op inductie is verreweg de voordeligste manier. De plaat werkt op basis een magnetisch veld. Je pan wordt goed verhit zonder dat de kookplaat zelf heet wordt. Als er kinderen in huis rondlopen is dit de meest veilige manier van koken. Mocht je nog geen inductie kookplaat hebben of je wilt de huidige vervangen, dan kan het best lastig kiezen zijn.

Wij hopen dat de top 10 beste inductie kookplaten van 2023 je op weg zal helpen.

Beste Budget inductie kookplaat: ETNA KIV264RVS

De nummer één is een kookplaat van Etna. De ETNA KIV264RVS heeft 4 kookzones waarop je al je gerechten kunt bereiden. De handige boostfunctie kan gebruikt worden om de temperatuur van één of meerdere zones krachtig te verhogen. Handig als je bijvoorbeeld een pan met water aan de kook wilt brengen. De inductie kookplaat werkt op 1 fase en kan op elke gewenste plek in je keuken neergezet worden. Het is namelijk een vrijstaand model kookplaat. Lopen er kinderen rond in de keuken? Het handige kinderslot zorgt ervoor dat de bedieningsknoppen vergrendeld kunnen worden. Hiermee voorkom je dat een kookzone wordt uitgeschakeld door een spelend kind bijvoorbeeld.

[topproduct title=”KIV264RVS”]

Beste inbouw inductie kookplaat: AEG IKB64411FB

Specifiek op zoek naar een inbouw inductie kookplaat? In dat geval is de AEG IKB64411FB wellicht een goede keuze. Deze kookplaat beschikt over een aantal interessante functies. Zo kun je gebruik maken van de boostfunctie, om iets snel op temperatuur te krijgen. Verder is er een aankookautomaat aanwezig die ervoor zorgt dat een kookzone wordt teruggeschakeld zodra een bepaalde temperatuur is bereikt. Verder kun je ook gebruikmaken van de zogenaamde warmhoudfunctie. Je eten blijft hierdoor lekker warm, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het aanbakt.

[topproduct title=”IKB64411FB”]

Beste vrijstaande inductie kookplaat: ETNA KIV164RVS

De ETNA KIV164RVS is een vrijstaande inductie kookplaat die een speciale overkookbeveiliging functie heeft. Mocht het gebeuren dat je pan overkookt, dan zal de beveiliging ervoor zorgen dat de kookzone wordt uitgeschakeld. Met deze inductie kookplaat heb je 4 kookzones tot je beschikking. Ook is er een timerfunctie aanwezig, waarmee je voor elke kookzone kunt instellen na hoeveel minuten deze uitgeschakeld moet worden. Handig als je bijvoorbeeld een eitje 10 minuten lang wilt koken. Eenmaal de timer instellen en je hebt er geen omkijken meer naar.

[topproduct title=”KIV164RVS”]

Beste beoordeelde inductie kookplaat: Inventum VKI6010ZWA

Ook Inventum heeft een vrijstaande inductie kookplaat uitgebracht, namelijk de Inventum VKI6010ZWA. Dit model heeft net als de meeste andere kookplaten een boostfunctie. Verder heb je 4 kookzones tot je beschikking en deze werken met zogenaamde panherkenning. De zones werken hierdoor alleen als je er een pan op hebt staan. Erg handig, want zo voorkom je dat een zone onnodig aan staat en dus stroom verbruikt. Ook voor dit model is een timerfunctie ingebouwd waarmee je zelf kunt bepalen na hoeveel minuten een zone uitgeschakeld moet worden.

[topproduct title=”VKI6010ZWA”]

Beste compacte inductie kookplaat: ETNA KIV12ZIL

Op zoek naar een compacte inductiekookplaat met 2 kookzones? In dat geval is KIV12ZIL van ETNA een aanrader. Voor een scherpe prijs kook je op inductie. Dankzij het compacte model is deze kookplaat ook geschikt voor de kleinere keukens. Je kunt tijdens het koken kiezen uit maar liefst 12 kookstanden. Verder kun je bij dit kleine model van ETNA ook gebruik maken van de timerfunctie. Voordeel is dat deze kookplaat met een normale stekker op het stopcontact kan worden aangesloten. Je hebt dus geen speciale stekker (zoals bij veel andere inductie kookplaten) nodig.

[topproduct title=”KIV12ZIL”]

Beste 1 fase inductie kookplaat: Inventum VKI6010ZIL

De Inventum VKI6010ZIL sluit je aan met een standaard stekker. Deze inductiekookplaat werkt namelijk op 1 fase. Met dit model heb je 4 zones om op te koken tot je beschikking. Het is een vrijstaand model welke neergezet kan worden op een gewenste plek in je keuken. Er zijn 9 standen waaruit gekozen kan worden en tevens is er sprake van panherkenning. Dit voorkomt onnodige stroomverspilling. Andere handig functies zijn de kinderbeveiliging en oververhittingbeveiliging.

[topproduct title=”VKI6010ZIL”]

Beste luxe inductie kookplaat: Bosch PXV875DC1E

Op zoek naar een inbouw inductiekookplaat met iets meer mogelijkheden? Dan is de Bosch PXV875DC1E een aanrader. Deze kookplaat heeft maar liefst 5 kookzones, wat meer is dan de meeste andere modellen. Voor elke kookzone geldt dat je 17 verschillende standen kunt gebruiken. Zo kun je op de hoogste stand een pan met groente koken en op de laagste stand een pan met vlees laten sudderen. Vlees bereid je sappig en mals dankzij de ingebouwde braadsensor. Meerwaarde van deze inductie kookplaat van Bosch is de flexibele kookzone aan de rechterzijde. Deze kun je helemaal naar wens inzetten. Je kunt er een grote vispan opzetten bijvoorbeeld, maar ook meerdere pannen op de kookplaat zetten is een optie.

[topproduct title=”PXV875DC1E”]

ETNA KIS260ZT

De ETNA KIS260ZT is een betaalbare kookplaat die een handig indicatielampje heeft welke aangeeft of er restwarmte aanwezig is. Zo kun je ontdekken of een bepaalde kookzone nog warm is. Elke zone kent 9 standen qua warmte. Met de tiptoetsen kun je de juiste stand eenvoudig instellen. Verder is er per kookzone een timer aanwezig zodat je eenvoudig in de gaten kunt houden hoeveel minuten je nog hebt. Ook is er sprake van panherkenning, kinderbeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting.

[topproduct title=”KIS260ZT”]

Whirlpool WS Q2160 NE

De Whirlpool WS Q2160 NE is een inbouw inductie kookplaat die op één zone een boostfunctie heeft. Handig als je snel een pan met groenten aan de kook wil brengen. Er is tegens een kinderbeveiliging aanwezig waarmee je kunt voorkomen dat kinderen onverhoopt aan de tiptoetsen zitten. Mocht je de Whirlpool WS Q2160 NE willen bestellen, let er dan op dat je een zogenaamde Perilex stekker aanschaft. Deze kookplaat werkt namelijk op 2 fasen.

[topproduct title=”Q2160″]

AEG IKR64301XB

Op de laatste plek in de top 10 beste inductiekookplaten van 2023 vinden we de AEG IKR64301XB. Een hoogwaardige kookplaat van AEG met boostfunctie en ingebouwde timer. De kookwekker heb je dan ook niet meer nodig. Je hebt 4 kookzones tot je beschikking met elk maar liefst 14 verschillende kookstanden. De kookplaat werkt op een 2 fasen aansluiting, het is handig daar rekening mee te houden

[topproduct title=”IKR64301XB”]