Menu

Airfryer Schoonmaken met deze 4 Makkelijke methodes

Airfryer Schoonmaken met deze 4 Makkelijke methodes

De airfryer is onmisbaar, maar de airfryer schoonmaken is een klusje wat je liever uitstelt. Maar zodra je de restjes eten van de maanden ervoor in je eten gaat vinden, dan is het echt tijd om er iets aan te doen! Daarom hebben wij hieronder de 4 makkelijkste manier om je airfyer schoon te maken.

Is jouw airfryer eigenlijk al aan vervanging toe? Hieronder de beste airfryer deals

Hoe vaak moet je airfryer schoonmaken?

Het is raadzaam om je airfryer regelmatig schoon te maken, omdat de ophoping van vet, voedselresten en andere verontreinigingen de prestaties van het apparaat kan beïnvloeden en ongewenste geuren kan veroorzaken. De frequentie van het schoonmaken hangt echter af van je gebruik en de mate van vuil. Over het algemeen zijn hier enkele richtlijnen:

 1. Na elk gebruik: Het is aan te raden om de losse onderdelen, zoals het bakje en het mandje, na elk gebruik schoon te maken. Verwijder eventuele voedselresten en vet om te voorkomen dat ze aankoeken en moeilijk te verwijderen zijn.
 2. Regelmatig schoonmaken: Afhankelijk van hoe vaak je de airfryer gebruikt, is het raadzaam om de binnenkant van de airfryer regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per week of eens per twee weken. Dit helpt bij het verwijderen van opgehoopt vet en voedselresten.
 3. Diepgaande reiniging: Na verloop van tijd kan er zich aangekoekt vet en hardnekkig vuil ophopen in de airfryer. Het is raadzaam om een diepgaande reiniging uit te voeren, inclusief het schoonmaken van de onderdelen, om de paar maanden of indien nodig.

Airfryer schoonmaken met baking soda

Een effectieve en natuurlijke methode om je airfryer schoon te maken, is door gebruik te maken van baking soda. Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een veelzijdig product dat bekend staat om zijn reinigende eigenschappen

 • Maak een pasta van de baking soda met water. Je kan hierbij een verhouding aanhouding van twee scheppen bakingsoda op één schep water.
 • Breng de pasta aan op vuile oppervlakken Breng de baking soda pasta aan op de vuile oppervlakken van je airfryer, zoals de bak en het mandje. Zorg ervoor dat je de pasta gelijkmatig verdeelt en concentreer je op gebieden met vastzittend vet of voedselresten.
 • Laat de baking soda pasta ongeveer 15-20 minuten intrekken. Dit helpt om het vet en de voedselresten los te weken, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn.
 • Reinig met warm water en een zachte doek Gebruik warm water en een zachte doek om de baking soda pasta weg te vegen en de oppervlakken van de airfryer schoon te maken. Zorg ervoor dat je grondig spoelt en alle resten verwijdert.

Baking soda heef het grote voordeel dat het milieuvriendelijk en niet-giftig schoonmaakmiddel is. Daarnaast zorgt Baking soda ervoor dat nare gaartjes worden geabsorbeerd.

Airfryer schoonmaken met citroen

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en verfrissende manier om je airfryer schoon te maken, is citroen een geweldige optie. Je kan dit doen met een citroen die je hebt liggen of de citroensap uit een flesje!

 • Doe de citroensap of stukken citroen met wat water in een kommetje (dat tegen hitte kan).
 • Plaats het kommetje in de airfryer doe de airfryer dicht
 • Laat de airfryer op 180 graden draaien voor 20 minuten
 • Neem de airfryer met een vochtige doek af

Citroen is milieuvriendelijk en staat vooral bekent om het oplossen van vetten. En dit is precies wat je wilt in een airfryer! Daarnaast zorgt de geur van citroen ook nog een voor een verfrissende geur

Airfryer schoonmaken met vaatwastablet

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om je airfryer grondig schoon te maken, kan het gebruik van een vaatwastablet een handige oplossing zijn. Vaatwastabletten zijn ontworpen om vet en voedselresten te verwijderen en kunnen ook goed werken voor het reinigen van je airfryer

 • Haal de opvangbak en het mandje uit de airfryer
 • Vul de opvangbak met heet water en doe hier het vaatwastablet in
 • Doe het mandje erbij en laat die minimaal 30 minuten weken
 • Nu kan je de onderdelen schoonmaken met een sponsje

Een vaatwastablet is de perfecte manier om het mandje en de trommel van de airfryer te reinigen. Het zorgt voor de meeste grondige manier van reinigen van alle manieren die we bespreken

Airfryer schoonmaken met azijn

Azijn is een veelzijdig schoonmaakmiddel. Zo is er geen beter schoonmaakmiddel voor tegels als schoonmaakazijn! Maar ook voor je airfryer is het een ontzettend krachtig schoonmaakmiddel.

 • Giet gelijke dele azijn en water in de opvangbak. Dit mag best een flinke laag zijn zodat ook het mandje goed onder komt te staan.
 • Schuif de bak (met mandje) dicht en zet de airfyer ongeveer 15 minuten aan op 180 graden.
 • Laat het afkoelen en giet vervolgens het mengsel weg
 • Nu kan je alles afnemen met een doek

Azijn is een goedkope manier om de airfryer te reinigen en is perfect om vet op te lossen en vieze geurtjes op te nemen.

Wat is de beste manier om je airfryer schoon te maken?

Als ik eerlijk ben is er niet één beste manier om je airfryer schoon te maken. Zelf vind ik het fijn om soms de airfryer aan te zetten met een schoonmaakoplossing zodat alle vetten goed opgelost worden. Daarnaast maak ik de opvangbak en het mandje graag goed schoon met een vaatwastablet. Op deze manier heb je de meeste grondige manier om je airfryer schoon te maken

Moet je airfryer na gebruik schoonmaken?

Na ieder gebruik kan je de opvangbak schoonmaken zodat deze bij een volgende gebruik schoon is. Een grondige schoonmaak kan je maandelijks doen, ligt aan hoevaak je de airfryer gebruikt